Unii dintre cei care „fac parte” din fotbalul judeţean prahovean încep să-şi piardă „simţul realităţii”, scandalurile de la meciuri fiind acum „substituite” cu lucruri mult mai grave!
S-a întâmplat după meciul Muntenia Blejoi – Unirea Călineşti, când ameninţările primite la teren de brigada de arbitri condusă de Andrei Sotir (foto) au continuat cu un episod „din filmele poliţiste”, arbitrul fiind urmărit, după meci, în trafic, de către un oficial al oaspeţilor, identificat ca fiind preşedintele Ionuţ Răducu.
Cum maşina cu care au făcut deplasarea cei trei arbitri (Emilian Chipon şi Adrian Ioniţă au fost asistenţii) a fost „filată” de către cel mai sus amintit, s-a ajuns la… declaraţii la Poliţie, filmul evenimentelor fiind următorul:
După meciul Muntenia Blejoi – Unirea Călineşti, scor 3-1 pentru gazde, cei trei arbitri, aflaţi într-una dintre maşini, plus observatorul Panait – cu alt autoturism, au vrut să plece de la terenul din Blejoi, dar au fost urmăriţi de către cel mai sus amintit, dintr-un Ford Mondeo, pe care unul dintre arbitri l-a şi fotografiat. „Ţinta” – centralul Andrei Sotir, care primise ameninţări şi la terenul de joc, astfel că tehnicienii amintiţi au apelat la Poliţia Locală din Blejoi, care i-a însoţit o bucată de drum, apoi, pentru că s-au considerat în pericol, fiind urmăriţi în continuare de respectivul automobil, au decis să ceară ajutorul Poliţiei Rutiere. Observatorul Constantin Panait, din Ceptura, a rămas şi el alături de arbitri, până la sosirea echipajului de la „Rutieră”, iar cei trei au ajuns astfel la secţia de poliţie din Bucov, unde Sotir a depus o reclamaţie, identificându-se autoturismul după numărul de înmatriculare şi fotografie (la sosirea echipajului, cel acuzat nu mai era prezent)!
„Ne-a fost teamă, pur şi simplu. Ne-a ameninţat că ne va aştepta pe drum şi vom vedea noi, apoi a mers după noi, chestii de intimidare” – spune unul dintre cei implicaţi!
Culmea, Unirea Călineşti şi oficialii ei tocmai primiseră sancţiuni drastice, în ultima şedinţă a Comisiei de Disciplină. Astfel chiar cel acuzat – preşedintele Răducu Ionuţ – fusese suspendat două luni şi amendat cu 200 de lei. Fiul său – antrenor, Alexandru Răducu, primise după scandalul de la meciul cu NG Brătăşanca, din etapa precedentă, o suspendare de 4 etape şi 200 de lei amendă, cei trei arbitri susţinând că, la meciul de la Blejoi, este posibil ca acesta să fi fost pe bancă, dar cu un alt nume trecut în raport. Călineştiul mai avea suspendaţi şi doi jucători, Hrom şi Anton (în total 4 etape şi 200 de lei amendă)! Adică, se poate spune că… nu sunt la primele abateri de acest gen!
„Atâta timp cât unele cluburi terorizează arbitrii la meciuri, colegii acestora sunt decişi să nu se mai se prezinte la meciurile acestor echipe. Nu este posibil să se ajungă la astfel de episoade!” – spune preşedintele CJA, Marian Deaconu!

Agresor suspendat 2 ani!

Un alt caz disciplinar, care a ridicat probleme în acest retur, a fost cel al arbitrului Marian Rotaru, lovit de un jucător de la Lacu Turcului! Agresorul – Stanciu Adrian – a fost sancţionat cu suspendarea pe 2 ani conform Art. 65 lit. e din R.D. şi o penalitate sportivă de 500 lei. Ar fi important şi dacă aceste sancţiuni s-ar menţine şi, mai ales, dacă amenzile se plătesc, dar asta este o cu totul altă discuţie!