Arsenal Londra, Olympique Marseille, RB Salzburg şi Atletico Madrid s-au calificat joi în semifinalele Europa League la fotbal, după partidele din manşa secundă a sferturilor de finală, potrivit Agerpres.
Cea mai spectaculoasă calificare a reuşit-o campioana Austriei, Red Bull Salzburg, care a învins-o pe Lazio Roma cu scorul de 4-1, după ce italienii câştigaseră în tur cu 4-2. Lazio, la care fundaşul român Ştefan Radu a fost integralist, a reuşit să deschidă scorul la Salzburg şi avea un avantaj de 5-2 la general în min. 55 (gol Ciro Immobile). Doar un minut a durat avantajul oaspeţilor, pentru că Munas Dabbur a restabilit egalitatea (56). RB Salzburg a reuşit să tranşeze calificarea în decurs de doar cinci minute, Amadou Haidara (72), Hee-Chan Hwang (74) şi Stefan Lainer (76) marcând golurile unui succes de senzaţie. RB Salzburg a ajuns la zece meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu în Europa.
Arsenal a remizat la Moscova, 2-2 cu ŢSKA, după 4-1 în tur. ”Tunarii” au fost conduşi cu 2-0, goluri marcate de Cealov (39) şi Nababkin (50), dar au revenit în ultima parte a meciului, prin golurile semnate de Welbeck (75) şi Ramsey (90+2).
Olympique Marseille a dispus de RB Leipzig cu 5-2, după ce vicecampioana Germaniei câştigase primul meci cu 1-0. Oaspeţii au marcat pe Stade Velodrome după doar două minute (Bruma), dar OM conducea cu 2-1 în min. 9, în urma autogolului lui Ilsanker (6) şi reuşita lui Bouna Sarr (9). Florian Thauvin (38) a mărit avantajul gazdelor, dar Jean-Kevin Augustin (56) a readus-o pe RB Leipzig în cărţile calificării pentru scurt timp. Dimitri Payet (60) a reuşit al patrulea gol al echipei din Marsilia, iar japonezul Hiroki Sakai a parafat calificarea (90+4). OM a jucat două finale de Cupa UEFA, dar nu a câştigat niciuna.
Sporting Lisabona a obţinut doar o victorie de palmares cu Atletico Madrid, 1-0, prin golul lui Fredy Montero (28). Atletico va evolua în semifinale, după succesul cu 2-0 din tur. Madrilenii câştigaseră toate cele cinci jocuri de până acum din Europa League. Atletico vizează a treia sa finală europeană din ultimele cinci sezoane.