Bogdan Chitic

Echipa feminină de baschet „sub 18 ani” a CSȘ-CSM Ploiești și-a diminuat considerabil șansele de calificare la turneul final al Campionatului Național, la capătul unui final nefast de săptămână, în care au pierdut toate cele cinci jocuri desfășurate la Sala Sporturilor „Olimpia”.
Fără Ștefania Ionescu – a doua marcatoare a echipei suferind o accidentare în ultimul meci de Liga 1 și având piciorul în ghips, fetele Loredanei Muntenu mizau pe trei victorii în partidele cu principala contracandidată la locul 3 în grupă, CSȘ Sibiu, și cele două formații aflate în urma lor în clasament, CSȘ Sf. Gheorghe și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea. Primul joc, de altfel și cel mai important, cu formația sibiană, a fost unul pe care gazdele l-au pierdut după pauză, în condițiile în care aveau un avantaj de cinci puncte, scor 36-31, la capătul primelor două sferturi. Bazându-se pe o rotație mai bună, ardelencele au recuperat teren în partea secundă și s-au impus cu 71-61, în condițiile în care „play-maker”-ul grupării ploieștene, Lorena Stănică, a fost din nou în zi de grație, cu 36 de puncte marcate (7×3).
Efortul depus în jocul inaugural și-a pus amprenta asupra evoluției din meciul secund, cu echipa orădeană, lanterna ierarhiei, pe care baschetbalistele ploieștene l-au cedat tot la o diferență de 10 puncte, scor 47-57. Au urmat, sâmbătă, și cele mai dificile două confruntări din cadrul turneului, în compania primelor două clasate, ACS Napoca Baschet Cluj și Olimpia București, formații care și-au impus punctul de vedere în fața unei formații gazdă ușor debusolate, scor 72-36 și, respectiv, 50-45. Fără niciun succes în primele patru întâlniri, fetele au evoluat duminică în compania celor de la CSȘ Sf. Gheorghe și, după victoria din urmă cu o săptămână, scor 79-56, tot în „Olimpia”, porneau din postura de favorite. Lucru care s-a adeverit în multe momente ale jocului, formația pregătită de Loredana Munteanu și Corina Savu conducând chiar și la 15 puncte, însă, din nou, finalul jocului avea să aparțină adversarelor, care s-au impus la limită, scor 47-46.
Astfel, după încheierea celor două turnee centralizate și a turului de campionat, în faza semifinală, CSȘ-CSM Ploiești ocupă locul 5, la două puncte în spatele podiumului, și are nevoie de un retur în care să câștige cel puțin trei partide și, în același timp, să aștepte un joc favorabil al rezultatelor pentru a mai spera la poziția a 3-a.
Clasament CN „U18” de baschet feminin, faza semifinală
1. ACS Napoca Baschet Cluj (14-1) – 29 puncte
2. Olimpia București (12-3) – 27 puncte
3. CSȘ Sf. Gheorghe (6-9) – 21 puncte
4. CSȘ Sibiu (6-9) – 21 puncte
5. CSȘ-CSM Ploiești (4-11) – 19 puncte
6. CN „Mihai Eminescu” Oradea (3-12) – 18 puncte