V. Stoica

După ce, la începutul lunii martie, consilierii județeni au semnat Declarația de Reunire, o delegație importantă din județul Prahova va fi prezentă în Republica Moldova pentru a participa la evenimentele dedicate împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Manifestările la care vor participa și prahovenii (din delegație făcând parte președintele CJ Prahova – Bogdan Toader, vicepreședintele CJ – Ludmila Sfîrloagă, consilieri județeni, parlamentarul de Prahova Rodica Paraschiv) vor avea loc începând de mâine și se vor desfășura până marți, 27 martie – zi desemnată Sărbătoare Națională atât de-o parte, cât și de cealaltă a Prutului.
Mâine, delegația prahoveană va participa la Marea Adunare Națională de la Chișinău, unde se așteaptă să fie prezenți circa 100.000 de români de pe ambele maluri ale Prutului, care vor lua parte și la un marș al Unirii.
Mâine după-amiază, la Călărași – Republica Moldova, va fi dezvelit bustul marelui voievod Mihai Viteazul, donație a Societății Culturale “Mihai Viteazul” din Ploiești, iar luni, comuna prahoveană Chiojdeanca se va înfrăți cu localitatea Căpriana din raionul Strășeni (înfrățit la rândul său cu județul Prahova), iar la Copăceni – localitatea natală a poetului Adrian Păunescu – va avea loc un festival românesc.
Ziua cea mare – 27 martie – va fi sărbătorită de delegația prahoveană alături de frații români din orașul Hîncești, reședința raionului cu același nume din Republica Moldova.