V. Stoica

Deși, pentru o perioadă scurtă de timp, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în Prahova a fost în scădere, situația anunțată ieri de către reprezentanții Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile este îngrijorătoare: o treime dintre cazurile confirmate și înregistrate oficial săptămâna aceasta la nivel național au fost raportate din județul nostru.
Astfel, 43 dintre cele 123 de cazuri noi de pojar raportate în perioada 26 februarie – 2 martie provin din Prahova, ceea ce înseamnă că de la declanșarea epidemiei și până în prezent aceasta a fost cea mai mare creștere a numărului îmbolnăvirilor din județ.
Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a dat publicității și numărul total de cazuri confirmate până ieri, de la declanșarea epidemiei: 11.036 de cazuri, dintre care 40 de decese. Cel de-al 39-lea deces cauzat de îmbolnăvirea cu pojar, confirmat prin izolare virală, a fost raportat la un copil de 8 luni, neeligibil la vaccinare, din județul Bacău, iar cel de-al 40-lea caz de deces a fost raportat la un copil de doar 10 luni, tot din județul Bacău.
Deocamdată, în Prahova nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de rujeolă.