F. T.

În cursul săptămânii trecute, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), oamenii legii de la inspectoratele judeţene din țară au efectuat zeci de percheziţii, punând în aplicare 44 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.
Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, în sus-amintitele cauze penale instrumentate, faţă de peste 200 de persoane s-a început urmărirea penală, fiind totodată dispuse măsuri preventive față de 17 dintre acestea: trei au fost reținute şi 14 plasate sub control judiciar. De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de peste 13.500.000 de lei, dintre care peste 3.000.000 de lei în numerar sau în cont bancar și bunuri în valoare totală de 450.000 de lei indisponibilizate.
De asemenea, au fost confiscate peste 800.000 de ţigarete, precum şi 1.479 de litri de alcool de contrabandă.
În contextul amintit mai sus, reamintim că şi Prahova a fost vizată de astfel de descinderi. Astfel, în cursul săptămânii trecute, ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii economice, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Ploieşti au descins în mai multe locaţii din Valea Călugărească, la domiciliile unor persoane suspectate de fabricare ilegală de alcool.
În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat şase instalaţii artizanale susceptibile că ar fi fost folosite la fabricarea de băuturi spirtoase, precum şi aproximativ cinci tone de alcool.