• Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Colorado a monitorizat activitatea creierelor a 22 de cupluri heterosexuale cu vârsta cuprinsă între 23 şi 33 de ani, în timpul în care femeile aveau anumite dureri uşoare. Persoanele respective formau un cuplu de cel puţin un an. În timpul monitorizării, specialiştii au descoperit că atunci când cei doi îndrăgostiţi erau împreună, undele lor cerebrale se sincronizau. Totodată, atingerea mâinilor a condus la reducerea durerii în cazul femeilor, potrivit
    descoperă.ro.
  • Nodul în gât are o explicaţie destul de uşoară în comparaţie cu plânsul. Sentimentul este rezultatul unei „bătălii” dintre părţile opuse ale muşchilor ataşaţi la glottis (deschiderea dintre corzile vocale). Această luptă apare atunci când suntem triști sau ne ţinem respiraţia ca să evitaţi plânsul. Există doar două sisteme nervoase autonome în organism: simpatic şi parasimpatic. Când începem să ne simţim supăraţi, corpul stimulează sistemul nervos simpatic prin intermediul axei HPA. Această axă implică o legătură între hipotalamus, glanda pituitară şi glandele suprarenale, scrie Playtech.ro.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut publice măsurătorile optime, atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor. În ceea ce privește raportul talie – șolduri – 0,9 centimetri sau mai mic la bărbaţi; 0,85 centimetri sau mai mic la femei. Atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, un indice de 1,0 sau mai mare creşte riscul apariţiei unor boli de inimă şi alte afecţiuni legate de excesul de greutate. Femeile sunt mai predispuse la depozitarea grăsimii faţă de bărbaţi, astfel că este esenţial un control la medic. Procentul crescut de grăsime din corp creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare, potrivit Diva Hair.
  • În cele mai multe cazuri, pancreatita acută are două cauze majore: litiaza biliară (pietre la nivelul vezicii biliare) şi consumul în exces de alcool. Mai ales în timpul sărbătorilor, când preparatele grase şi alcoolul fac casă „bună”, sunt mai dese cazurile de spitalizare cu pancreatită acută. La cei cu pietre la bilă, consumul de alimente grase stimulează golirea veziculei biliare. În acest caz, are loc o blocare a unui calcul biliar în canalul comun ce evacuează bila şi secreţiile pancreatice în intestin, potrivit Click.