•  Un ou de prepeliţă are de cinci ori mai mult fosfor decât un ou de găină, de 7,5 ori mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de
    15 ori mai multă vitamina B2. De aceea, e mai recomandat din punct de vedere medical decât cele de găină. Ouăle de prepeliţă sunt folosite încă din antichitate de chinezi şi egipteni. Dacă, în urmă cu 4.000 de ani, tratau astmul bronşic şi infertilitatea, în prezent, sunt folosite în terapia bolilor renale, în diete şi cure de slăbire, afecţiuni hepatice, cardiace şi gastrice, potrivit doctorulzilei.ro.
  •  Cătina poate face minuni pentru sănătate. Conţine aminoacizi, betacaroten, zeaxantina, licopen, flavonoide, acizi graşi Omega-3, -6 şi -9, acid tanic, vitaminele B1, B2, K, C, A, E, peste 60 de antioxidanţi, cel puţin 20 de minerale, acid malic, uleiuri şi alţi compuşi bioactivi. Toate astea sunt comoară pentru sănătate. Cercetări recente au demonstrat că minunata cătină ajută la stimularea activităţii fizice, la prevenţia fibrozei hepatice, la scăderea în greutate şi la îmbunătăţirea activităţii sistemului circulator.
    În plus, mai are ceva ce nu se găseşte prea des – Omega-7 – un acid gras care face minuni pentru sănătatea pielii şi circulaţia sângelui, potrivit Click.