Unioniştii reprezintă pericolul principal din ţară şi din cauza lor o să apară o ură faţă de tot ce este românesc, a declarat preşedintele moldovean Igor Dodon la Radio Europa Liberă, potrivit Agora.md., citată de Hotnews. „Nu vreau să se ajungă la ceea ce s-a ajuns între Ucraina şi Rusia”, a adăugat Dodon.
„Pericolul numărul unu acum este reprezentat de tot ceea ce fac unioniştii. Nu întâmplător la mine se adresează sute de oameni care mă roagă să fac ceva, să-i scot în stradă. Vreau să conştientizeze colegii din România că prin susţinerea unor astfel de acţiuni este risc major ca duşmanul numărul unu al Republicii Moldova să fie România”, a declarat Igor Dodon.
Preşedintele Republicii Moldova spune că, din cauza curentului unionist, moldovenii care se declară împotriva Unirii ar putea începe să urască tot ceea ce înseamnă românesc.
„La noi ştiţi cum sunt modovenii, rabdă, rabdă, dar la un moment dat o să zică: „De ce se bagă peste noi?“. Să nu uităm că peste 70% sunt împotriva Unirii. Din cauza unionismului o să apară o ură faţă de tot ceea ce este românesc. Eu nu-mi doresc asta. Sunt prietenii şi vecinii noştri. Nu vreau să se ajungă la ceea ce s-a ajuns între Ucraina şi Rusia”, a conchis Igor Dodon.
Amintim că peste 100 de localităţi de peste Prut au semnat declaraţii de unire cu România, acţiuni similare fiind luate şi de câteva administraţii locale româneşti, cea mai importantă fiind CL Buzău.
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat recent, referindu-se la declaraţiile de unificare între România şi Republica Moldova adoptate de mai multe autorităţi locale din cele două ţări, că acestea sunt „expresia unei dorinţe” a celor care le-au semnat, dar că nu au valoare juridică şi nu afectează relaţiile României cu Republica Moldova.
Peste 200 de reprezentanţi ai administraţiei locale din Republica Moldova şi România s-au întâlnit pe 11 martie la Iaşi, pentru a solicita Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău să emită o declaraţie comună „privind reîntregirea naţională prin Unirea celor două state”.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDin culise
Articolul următorEvenimente