Petre Apostol

După performanţa de a se califica la Jocurile Olimpice de Tineret, la gimnastică ritmică, sportiva Denisa Stoian, de la CSM Ploieşti, va participa, din nou, la un concurs internaţional, de data aceasta alături de colega sa de la clubul prahovean, Miruna Ciocîrlan.
Gimnastele junioare de la CSM Ploieşti, antrenate de Simona Puiu şi Liliana Băescu, vor reprezenta România la turneul internaţional organizat la Lisabona, în Portugalia, care este programat în perioada 9-11 martie, astăzi urmând a se realiza acomodarea. doua b
Denisa Stoian este născută în 2003, iar în luna februarie a obţinut, la Moscova, în Rusia, calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, care vor avea loc în toamnă, la Buenos Aires (Argentina), situându-se a 11-a dintre cele 18 gimnaste care şi-au câştigat prezenţa la competiţia olimpică, în urma întrecerii preliminare.
Miruna Ciocîrlan este cu un an mai mică decât colega sa, dar o urmează îndeaproape ca nivel tehnic, fiind în grafic pentru prezenţa la Campionatele Europene, iar pentru ea competiţia de la Lisabona reprezintă prima participare din 2018.
De menţionat că, la finalul anului trecut, cele două gimnaste ploieştene s-au remarcat la un alt concurs internaţional desfăşurat în Peninsula Iberică, dar în Spania, întorcându-se atunci cu şase medalii în total.
Turneul din Portugalia, organizat de Ginásio Clube Português (preşedinte Manuel Cavaleiro de Ferreira), se va desfăşura în Complexul Sportiv Municipal „Casal Vistoso”, fiind anunţate 350 de participante, la toate cele trei categorii de vârstă (senioare, junioare, prejunioare), din 17 ţări. Conform anunţului organizatorilor, concursul poate fi vizionat online, contracost, la adresa de internet: ppv.youongroup.com/gcp/.