F.T.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind un ploieștean de 54 de ani, bănuit de contrabandă.Bărbatul a fost depistat în timp ce transporta cu un autovehicul 18.620 țigarete de contrabandă, de diferite mărci. Conform anchetatorilor, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata accizei și a taxelor aferente se ridică la peste 11.000 de lei.
Totodată, polițiști din cadrul aceluiași serviciu au efectuat cercetări și într-un dosar penal în care un alt ploieștean, în vârstă de 48 de ani, s-ar face vinovat tot de contrabandă. Astfel, din cercetări a rezultat că acesta ar fi deținut într-un garaj peste 255. 000 de țigarete de contrabandă, de diferite mărci.
În acest caz, prejudiciul cauzat bugetului de stat tot prin neplata accizei și a taxelor aferente este de aproximativ 144. 000 de lei, acesta fiind recuperat în totalitate prin instituirea sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin bărbatului.
Ambele cauze penale au fost înaintate procurorilor prahoveni, pentru extinderea cercetărilor și cu propunerea de sesizare a judecătorilor în vederea soluționării cauzelor.