Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amânat pentru 26 martie discutarea sesizării privind eticheta de ”penali” folosită de preşedintele Klaus Iohannis şi cea de „inculpaţi” folosită de procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit Mediafax.
Toate părţile au fost citate, procedural, pentru luni, 12 martie, acestea prezentând puncte de vedere. „Şedinţa în ceea ce priveşte reclamaţiile la adresa preşedintelui României şi a şefei DNA va fi reluată pe data de 26 martie. Părţile reclamate au depus puncte de vedere, iar reclamantul, Răzvan Savaliuc, a adăugat completări la petiţie. Procedural, reclamantul a primit punctele de vedere de la Administraţia Prezidenţială şi de la DNA”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.
Sesizarea a fost depusă de Lumea Justiţiei în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor ”penali” şi ”inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi celor care ”atacă justiţia”.