„Continuarea programului care vizează acordarea de ajutoare de urgenţă, de la Ministerul Muncii şi Justiţiei, familiilor care se confruntă cu situaţii deosebite, este o dovadă că actualului guvern îi pasă de oameni. Iar aceste alocări financiare, mai ales către aceia care s-au confruntat cu situaţii dramatice, când munca de-o viaţă le-a fost distrusă fie de incendiu, fie de alunecările de teren, reprezintă, cu siguranţă, o mână întinsă astfel încât să existe speranţa că viaţa se poate lua de la capăt. De asemenea, pentru familiile în care unul dintre membrii acesteia este diagnosticat cu o boală foarte gravă, ajutoarele guvernamentale de urgenţă sunt considerate, de asemenea, un mare sprijin, sprijin care vine din partea statului”, susține deputatul PSD de Prahova, Răzvan Ursu.
Declaraţia acestuia a venit în contextul în care, săptămâna trecută, Guvernul Dăncilă a avut pe ordinea de zi şi acordarea unor ajutoare de urgenţă, printre beneficiari fiind şi 21 de familii din Prahova.
Având în vedere că beneficiarii ajutoarelor de urgență sunt identificați prin anchetele sociale realizate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, banii fiind suportaţi din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale, parlamentarul prahovean consideră că un rol important îl au şi administraţiile locale care, prin serviciile specializate de la nivelul primăriilor, au datoria să identifice persoanele care sunt îndreptăţite să primească ajutoare financiare guvernamentale. „Cu siguranţă, la nivelul fiecărei comunităţi se ştie care sunt persoanele care se confruntă cu situaţii deosebite. Dacă situaţiile sunt reale, iar acest lucru se verifică la faţa locului, fie că este vorba despre situaţii de necesitate cauzate de incendii sau alunecări de teren, care au dus la afectarea locuinţelor, fie despre persoane grav bolnave ori despre cele care se confruntă cu probleme socio-materiale din diverse motive, există speranţa că acestea pot fi sprijinite prin ajutoarele guvernamentale de urgență”, a mai ţinut să menţioneze deputatul PSD Răzvan Ursu.