V. S.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a dat ieri vești bune în ceea ce privește incidența cazurilor nou apărute de infecții respiratorii, gripă și rujeolă.
Conform DSP Prahova, în perioada 5-11 martie, în județ s-au înregistrat 5597 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 116 persoane au fost internate. Alte 990 de cazuri de pneumonii, cu 191 de internări, s-au înregistrat oficial în perioada de referință, la care s-au adăugat 39 de cazuri de gripă, pentru opt bolnavi fiind necesară internarea.
Potrivit reprezentanților DSP, morbiditatea prin infecții respiratorii acute și pneumonii a fost în scădere față de săptămâna precedentă, dar în limitele așteptate. Săptămâna trecută a fost în scădere și numărul cazurilor de rujeolă, fiind înregistrate doar șapte cazuri.
Nici în cazul gripei, nici al rujeolei, nu s-au înregistrat decese.
În continuare, Direcția de Sănătate Publică Prahova recomandă vaccinarea persoanelor din grupele de risc și respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție și igienă personală. Pe de altă parte, recomandă cu insistență vaccinarea la medicul de familie atât pentru grupa de vârstă 9-11 luni, cât și pentru cei din grupa 1 și 5 ani.