Marian Dima

Săptămâna aceasta nu vom avea, în weekend, meciuri oficiale în niciuna dintre întrecerile fotbalistice, indiferent că vorbim despre cele organizate de către Liga Profesionistă de Fotbal, Federaţia Română de Fotbal sau Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova.
Astfel, la nivelul Ligii I, play-off-ul şi play-out-ului au fost „amânate” cu o săptămână, în timp ce la restul eşaloanelor vorbim despre o „reportare” a evenimentelor din această săptămână pentru data de 28 martie!
Astfel, Liga a III-a, unde Petrolul ar fi trebuit să joace la Domneşti, iar Astra 2, pe teren popriu, cu Voinţa Măgurele, va începe… săptămâna viitoare cu etapa a doua a returului, Petrolul urmând să joace cu Sporting Roşiori, pe arena „Ilie Oană”, iar Astra 2, la Atletic Bradu.
„Reportarea” etapei I din retur pentru 28 martie a fost luată ieri, în şedinţa Comitetului Executiv, şedinţă în care s-a luat act de solicitările făcute în acest sens de către toate echipele din ligile 2 şi 3, care au trimis adrese pentru a cere să nu se joace din cauza terenurilor înzăpezite şi îngheţate şi a frigului.
Echipele rămân, în continuare, în dificultate, din cauza faptului că acum trebuie să „umple” programul cu meciuri amicale şi să continue antrenamentele în condiţii improprii startului de sezon, alegând antrenamente în sala de forţă, pe teren redus, în săli de sport, căutând parteneri pentru amicale şi „poziţii libere” pe terenurile sintetice, în acest weekend.
Petrolul speră să găsească un adversar de eşalon secund, pentru un amical, sâmbătă, în timp ce Astra 2 şi-a programat deja un meci „şcoală”, la Parcul „Vest”.

Nici de alegeri nu se joacă!

Comitetul Executiv al FRF, întrunit ieri, a decis şi alte modificări de program, în Liga a II-a şi Liga a III-a, pentru retur. Astfel, etapa din Liga 2 și Liga 3 programată în 6-7 aprilie se va desfășura exclusiv în data de 6 aprilie (se va juca vineri, pentru că pe 8 aprilie este Paştele), iar cea programată în data de 18 aprilie, când va avea loc Adunarea Generală a FRF, se va desfășura în data de 21 aprilie 2018. De asemenea, runda programată în data de 21 aprilie va avea loc la data de 25 aprilie 2018.

Cupa României, tot pe 28 martie

Şi competiţiile programate de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova pentru acest weekend au fost amânate, mai precis faza judeţeană a şaisprezecimilor din Cupa României la fotbal. Acestea se vor desfăşura tot pe 28 martie, urmând ca întrecerile Ligii A şi Superligii să se reia oficial săptămâna viitoare, cu prima rundă din retur, aşa cum erau programate! Asta, desigur, dacă nu vom avea parte de alte „surprize meteo” săptămâna viitoare.