V. Stoica

Exemplul orașului Azuga – unde deja au fost stabilite cote suplimentare aplicate individual pentru proprietarii-persoane juridice ai clădirilor în paragină – a fost luat și de un alt oraș de pe Valea Prahovei.
Potrivit reprezentanților Primăriei Sinaia, consilierii locali au aprobat majorarea impozitului cu până la 500%, de la 1 ianuarie 2018, pentru imobilele neîntreținute corespunzător, aflate în intravilanul orașului. “Până în acest moment s-au identificat 26 de imobile (exemple în foto) pentru care se va aplica majorarea impozitului pe baza unei fișe de evaluare. Astfel, proprietarii acestora vor plăti mai mult până când vor efectua lucrările de reparații și refacere a fațadelor care se impun. Situația se actualizează permanent, o comisie din cadrul Primăriei Sinaia având sarcina de a monitoriza aceste imobile și de a mai identifica și alte clădiri sau terenuri care au un aspect neîngrijit”, se precizează într-un anunț făcut de autoritatea locală.

statie21Decizia consilierilor locali a fost luată la finalul anului 2017, când a fost stabilit nivelul impozitelor și al taxelor locale. La capitolul clădirilor neîngrijite, aflate în intravilanul orașului, se arată că impozitul se majorează de la 400% și până la 500%, în funcție de punctajul procentual aprobat prin regulamentul privind criteriile de încadrare a clădirilor în categoria celor neîngrijite.
În cazul terenurilor din intravilanul orașului Sinaia lăsate în paragină, impozitul se majorează cu 300% și, respectiv, cu 500%, în funcție de criteriile stabilite prin același regulament local.