Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, oficialul european vorbind despre rolul statelor central şi est-europene în consolidarea proiectului european.
În cadrul întrevederii, premierul Viorica Dăncilă a reiterat sprijinul României pentru consolidarea proiectului european şi a menţionat interesul ca Programul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, pe care ţara noastră o va deţine în primul semestru al anului 2019, să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni. Într-un comunicat de presă al Guvernului, se arată că şeful Executivului a exprimat deschiderea Guvernului român de a coopera îndeaproape cu preşedintele Consiliului European în gestionarea dosarelor de pe agendă, precum şi pentru organizarea cu succes a Summit-ului European informal de la Sibiu, privind viitorul Europei, care va avea loc la 9 mai 2019. Sursa citată menţionează că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat deschiderea sa de a lucra îndeaproape cu România, inclusiv în perioada Preşedinţiei României a Consiliului UE, şi a evidenţiat rolul pe care statele central şi est-europene pot să îl joace în consolidarea proiectului european.
În acest context, premierul Viorica Dăncilă a reiterat susţinerea ţării noastre pentru parcursul european al Republicii Moldova şi a pledat pentru continuarea aranjamentului şi sprijinului UE în implementarea procesului de reforme circumscris implementării Acordului de Asociere cu UE. Totodată, premierul a făcut referire la vizita pe care intenţionează să o efectueze săptămâna viitoare, la Chişinău.