V. S.

Pentru a fi introduse în programul de creștere a eficienței energetice, blocurile din municipiul Ploiești au nevoie de câte un audit care să arate în ce situație se află înainte de depunerea cererilor de finanțare.
Potrivit reprezentanților Agenției pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile „AE3R Ploiești-Prahova”, în această perioadă este în curs de elaborare auditul energetic pentru opt blocuri din Ploiești. Acestea sunt necesare pentru accesarea de fonduri de către Primăria Ploiești în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1: Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor- Operaţiunea A Clădiri rezidenţiale. Obiectivul specific îl reprezintă creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari. Prin intermediul acestei operaţiuni vor fi sprijinite activități specifice realizării de investiții pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale.
AE3R face toate demersurile necesare pentru a putea susține implementarea proiectelor de eficiență energetică ale Primăriei Ploiești, spun reprezentanții Agenției.