Moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii și Protecției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a fost respinsă, miercuri, cu 96 de voturi „pentru”, 157 de voturi „împotrivă” şi 16 abţineri.
Am votat împotriva acestei moțiuni pentru că a reprezentat doar o colecție de afirmații mincinoase, în contradicție cu situația reală a majorității românilor care acum au contribuţii mai mari la pensii, mai multe locuri de muncă şi urmează să beneficieze de noi măriri ale veniturilor, pe fondul performanţelor economice care ne situează pe primul loc în Uniunea Europeană.
Este aproape imposibil ca în cazul unei reforme fiscale atât de complexă și cu o nouă lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice să nu apară și câteva probleme punctuale care să necesite corecții pe parcurs. Important este că Guvernul se arată receptiv la aceste cazuri și va propune soluții pentru corectarea lor. În schimb, cea mai mare parte a populației a beneficiat de majorări de venituri în 2017 și va continua să obțină astfel de beneficii și în anii
următori.

Andrei Nicolae
Deputat PSD Prahova