V. Stoica

Locuitorii orașului Sinaia au parte zilnic, începând din această lună, de serviciile medicale necesare afecțiunilor neurologice, a anunțat Spitalul Orășenesc Sinaia.
Activitatea cabinetului de Neurologie din cadrul Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Sinaia va fi zilnică, medicul neurolog Ioana
Cătălina Cornea preluând această cazuistică, în urma unei relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Prahova. Potrivit reprezentanților spitalului sinăian, programul de lucru este zilnic, de luni până vineri, în intervalul 9.00 – 16.00, pacienții putându-se prezenta cu bilet de trimitere.
Spitalul Orășenesc Sinaia nu a avut până în prezent medic neurolog în contract cu CAS Prahova, ci doar o colaborare cu un medic neurolog în regim contracost, o zi pe lună.
Managerul Spitalului Orășenesc Sinaia, Mariana Miu Grigorescu, a declarat, pentru ziarul Prahova, că medicul specialist Ioana Cătălina Cornea a fost rezident pe post la Sinaia. “Este important de menționat că pe toată zona superioară a Văii Prahovei – de la Azuga și până la Câmpina – nu există medic specialitatea neurologie în relație contractuală cu CAS Prahova. Prin urmare, pacienții erau nevoiți să se deplaseze până la Câmpina sau Ploiești pentru consultații de specialitate, rețete compensate sau bilete de trimitere. Pe de altă parte, menționez și că în afara consultațiilor de specialitate acordate în cadrul cabinetului de Neurologie din ambulatoriul de specialitate, doamna doctor Ioana Cătălina Cornea, la solicitarea medicilor din spital, poate acorda și consultații de specialitate pacienților internați sau prezentați în Centrul de Primire Urgențe, în intervalul programului de lucru. Zilele trecute, și medicul neurolog a primit cheile apartamentului situat în același bloc cu ceilalți medici, colegi din spitalul nostru”, a precizat managerul Spitalului Orășenesc Sinaia.
Referitor la “blocul medicilor” din Sinaia, primarul orașului, Vlad Oprea, a declarat: “Ca și în cazul celorlalți 11 medici care s-au prezentat la post sau au fost atrași către Spitalul Orășenesc Sinaia, și în cazul medicului specialist neurolog am pus la dispoziție o locuință de serviciu pentru a sprijini spitalul și pentru a completa echipa medicală. Pacienții știu că pot găsi în spitalul nostru profesioniști și servicii medicale de calitate. Neurologia este o specialitate cu mare adresabilitate, populația din Sinaia fiind una cu o medie de vârstă înaintată, iar patologia este cu preponderență din sfera neurologiei. Eforturile noastre și posturile scoase la rezidențiat în vederea pregătirii specialiștilor dau acum roade”.