CSM Ploiești – CS Cuza Sport Brăila, ora 19:00

Bogdan Chitic

Două victorii consecutive au repoziționat formația masculină de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal pe drumul corect în faza semifinală a Ligii 1, dar lupta pentru accederea la turneul de promovare se anunță, în continuare, una foarte „ascuțită”. În această seară, ploieștenii pot face un nou pas important în acest sens, în cazul unui succes cu CS Cuza Sport Brăila, singura formație neînvinsă în acest an.
Pentru băieții lui Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, jocul cu gruparea de la malul Dunării se anunță unul extrem de dificil, formația pregătită de Cătălin Ștefănescu – fostul antrenor secund al CSM-ului, în anul promovării în Liga Națională, demonstrând, în actualul sezon, că îndeplinește mai toate criteriile pentru a ataca promovarea. O echipă spectaculoasă, care marchează mult – 90 de puncte, în medie, pe întâlnire, în faza semifinală, cu doi americani, Joshua Keys și DeAllen Jackson, care aduc un plus evident pe faza ofensivă, dar și cu doi ploieșteni – Adrian Movileanu și Andrei Damian, foarte abili din spatele semicercului, gruparea brăileană dispune de un lot echilibat, în care remarcăm și prezența „veteranului” Andrei Căpușan.
De partea cealaltă, CSM Ploiești dispune de încrederea necesară obținerii unui rezultat pozitiv, după victoria muncită, scor 76-71, obținută în Capitală, în jocul cu CSO Voluntari, dar și de o bancă de rezerve care a început să producă, în ultimele partide, și să ajute jucătorii exponențiali din lot. În plus, gazdele nu se confruntă cu probleme de natură medicală, astfel încât staff-ul tehnic va putea miza pe același efectiv din rundele precedente. Va fi, cu siguranță, o partidă pe care iubitorii de baschet din Ploiești nu ar trebui să o rateze, spectacolul din teren urmând să fie „asezonat”, în pauze, și de reprezentațiile majoretelor din trupa „Happy Dance”.