Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează astăzi, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, a III-a ediție a Concursului de creaţie şi cultură generală „Brâncuşi – aproape de infinit”.
Evenimentul va avea loc la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti, la clasa a VII-a B, începând cu ora 11.00. Concursul este organizat pe două secţiuni: creație și cultură generală.
La Secţiunea Creaţie, elevii vor participa cu câte o lucrare grafică inspirată din opera lui Brâncuşi, cele mai bune trei lucrări urmând să fie publicate în revista „Atitudini”, editată de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti.
La Secţiunea Cultură generală, elevii se vor împărți în echipe de câte cinci membri și vor primi chestionare cu întrebări referitoare la viața și opera lui Constantin Brâncuși, echipa care va obține punctajul maxim urmând să fie desemnată câștigătoare. În juriu se vor afla, alături de Valter Paraschivescu, artist plastic, care va susține și o prelegere despre sculptura modernă românească, şi reprezentanţi ai Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, iar premiile vor consta în cărţi şi materiale de artă plastică. Ziua „Brâncuşi” a fost celebrată pentru prima dată ca sărbătoare naţională pe 19 februarie 2016, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor.