27 februarie 2018 / Trenurile circulă în condiții de iarnă 

 

Circulaţia trenurilor de pasageri se desfăşoară în continuare în condiţii de iarnă. La această oră nu sunt linii închise sau trenuri blocate. Comandamentele de iarnă ale CFR Infrastructură și CFR Călători sunt operaționale pentru următoarea perioadă. În zona de sud a țării – București, Craiova, Galați și Constanța – aflată sub incidența codului portocaliu de viscol și temperaturi scăzute se desfășoară operațiuni cu utilaje de intervenţie, drezine pantograf și pluguri de zăpadă. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

În acest context, pentru data de 27 februarie se menține măsura de anulare a unor trenuri pentru eliberarea liniilor în vederea facilitării intervențiilor cu utilaje și evitarea unor situații nedorite pentru pasageri. Sunt anulate aproximativ 6% din cele ~1200 de trenuri CFR Călători care circulă zilnic în România. Traficul de călători va fi preluat de restul garniturilor din graficele de circulație, acolo unde există această posibilitate (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor).

LISTA trenurilor anulate, în ANEXA: https://goo.gl/xmH7X5

În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.

Măsurile operative care se iau au ca PRIORITATE siguranța oamenilor și asigurarea legaturilor feroviare. Acolo unde va fi necesar ne organizăm astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvisuri, în funcție de posibilitățile din teren.

 

Update

Trafic feroviar adaptat la condițiile meteo

 

  

București, 27 februarie 2018

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA vă informează că traficul feroviar la această oră se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită și rafale puternice de vând de până la 70 km/h, graficul trenurilor fiind însă adaptat pentru a se putea asigura transportul către toate centrele urbane.

 

Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, dar a fost restricţionată circulaţia pe anumite segmente de cale ferată, măsură necesară pentru a permie continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire.

În acest moment, din cauza rafalelor puternice de vând de până la 70 km/h, pe 9 intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării trenurile circulă doar cu tracțiune Diesel, iar pe două segmente de cale ferată trenurile circulă cu viteza redusă de 50 km/h-70km/h.

 

Tronsoane pe care se circulă în condiţii speciale:

Buzău – Făurei – viteza de circulaţie de 50 km/h, pe firul I

Roşiori Nord – Drăgăneşti Olt – viteza de circulaţie de 70 km/h, pe firul I

Caracal – Corabia – tracţiune Diesel

Ciulnița – Slobozia Veche – tracţiune Diesel

Constanța – Mangalia – tracţiune Diesel

Craiova – Calafat – tracţiune Diesel

Tulcea – Medgidia – tracţiune Diesel

Roşiori Nord – Zimnicea – tracţiune Diesel

Slobozia – Urziceni – tracţiune Diesel

 

Pe segmentele de cale ferată Mihai Viteazu – Tulcea Oraş, Mihai Viteazu – Medgidia, Constanţa – Mangalia, Feteşti – Lehliu (fir I), Lehliu – Ciulniţa (Fir I) Slobozia Veche – Ciulniţa, Videle – Giurgiu s-a acţionat şi se acționează cu pluguri pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curățarea liniilor și a componentelor de cale ferată, la intrarea și ieșirea din gări.

Pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web https://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iaşi și Timișoara care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor, precum și programul trenul meu https://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren care oferă informații despre localizarea trenurilor înscrise în circulație.

Pasagerii sunt rugați să plece la drum doar dacă este necesar și de asemenea, doar după ce s-au informat telefonic la gara din localitatea despre graficul de circulație al trenului cu care intenționează să călătorească.

Toate măsurile operative întreprinse în această perioadă pe reţeaua feroviară au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.