Petre Apostol

Luni seară, după o săptămână de la reluarea antrenamentelor, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti a disputat primul meci de verificare din acest an. Elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu s-au confruntat în primul test al anului chiar cu CSA Steaua Bucureşti, echipa aflată în fruntea clasamentului Diviziei A1 şi pe care au eliminat-o în sferturile de finală ale Cupei României.
Partida s-a desfăşurat în Capitală, în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”.
A reprezentat un duel amical al primelor două clasate din campionatul românesc, Tricolorul LMV aflându-se pe locul al doilea, la două puncte în urma trupei din Capitală.
Tehnicienii echipei ploieştene au început cu o singură modificare în formula de bază folosită anul trecut, Jose Carrasco fiind titularul postului de coordonator. Astfel, extreme au fost căpitanul Bogdan Olteanu şi Aleksandar Milivojevic, pe centru au evoluat Julian Bissette şi Nikita Stulenkov, ca universal a jucat Laurenţiu Lică, proaspăt desemnat cel mai valoros voleibalist al României, în 2017, în vreme ce Philipp Kroiss a completat echipa, pe postul de libero.
Pe parcursul meciului au mai evoluat Gijs Jorna, pe extremă, centrul Pavel Dushkov, coordonatorul Cristian Bartha, Alexander Kullo, ca universal, precum şi noul sosit în tabăra prahoveană – Tudor Magdaş, pe postul de centru. Nu a jucat Ovidiu Darlaczi (extremă).
Gazdele şi-au adjudecat primul set al întâlnirii, însă ploieştenii au replicat, egalând situaţia la general, după care a urmat cel mai echilibrat act, adjudecat de Tricolorul LMV, care s-a impus în final cu scorul de 3:1 (17:25, 25:16, 25:19, 25:17). Cele două echipe au mai convenit, apoi, să dispute încă un set, care a revenit tot ploieştenilor, cu scorul de 25:21.
Ieri seară, Tricolorul LMV urma să ofere revanşa elevilor pregătiţi de antrenorii Bogdan Tănase şi Răzvan Roşu, într-un meci amical programat în Sala „Olimpia”.

Noutate pe postul de centru?

victoriosi bÎn privinţa ultimului sosit în lotul ploieştenilor, Tudor Magdaş reprezintă un jucător de perspectivă al României, acesta fiind originar din Zalău, în vârstă de 19 ani (născut în 10 iunie 1998), făcând parte din echipa naţională, și fiind coleg cu Ovidiu Darlaczi. Magdaş, care aşteaptă oficializarea transferului, evoluează pe postul de centru, având 2.02 m şi 80 kg, jucând în prima parte a sezonului la CSŞ 2 CNE Baia Mare, grupare aflată la un pas de retragere în pauza de iarnă a campionatului.

Jucătorul sălăjean a început voleiul la CSŞ Zalău, după care s-a mutat la Dej, ajungând, apoi, la CSŞ 2 Baia Mare, unde a obţinut trei titluri naţionale: două la juniori şi unul la cadeţi. Totodată, acesta a făcut parte şi din echipa băimăreană care anul trecut a obţinut promovarea în prima divizie a ţării. Cu echipele naţionale la cadeţi şi juniori, Magdaş şi-a trecut în palmares un titlu balcanic şi trei medalii de bronz la Balcaniadă, fiind prezent la două turnee finale ale Campionatului European.
În prima parte a campionatului, cu CSŞ 2 Baia Mare, Tudor Magdaş a avut un indice de performanţă de 0,39, conform statisticilor Federaţiei Române de Volei, similar cu al treilea centru al ploieştenilor, Pavel Dushkov. În plus, s-a remarcat în atac, capitol la care a avut un indice de reuşită de 21 (atacuri pozitive minus atacuri negative, împărţit la atacurile totale), find chiar mai bun decât Nikita Stulenkov (19,88), liderul campionatului pe postul de centru (indice de performanţă general de 0,52).

Campionatul s-a reluat cu o restanţă

Divizia A1 la volei masculin a avut programat primul meci din 2018 la finalul săptămânii trecute, cu o partidă restantă din ultima etapă desfăşurată anul trecut, anume a doua rundă a returului din faza I. CS Arcada Galaţi s-a impus, pe teren propriu, în confruntarea cu CSŞ 2 CNE Baia Mare, scor 3:0 (25:13, 25:10, 25:9), meci care a durat mai puţin de o oră, trupa ardeleană evoluând cu juniori.
Astfel, echipa gălăţeană a egalat la puncte pe Tricolorul LMV Ploieşti în clasament, însă ocupă locul al treilea, având un set în plus pierdut faţă de prahoveni. Cele două echipe se vor duela pentru locul al doilea chiar la finalul săptămânii, pe terenul ploieştenilor, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 15:30, în Sala „Olimpia”.
Prin urmare, după ce toate echipele au disputat câte 13 partide, clasamentul în Divizia A1 arată astfel: 1. Steaua Bucureşti 35p, 2. Tricolorul LMV Ploieşti 33p, 3. CS Arcada Galaţi 33p, 4. Volei Municipal Zalău 28p, 5. CSM Bucureşti 24p, 6. SCM U Craiova 18p, 7. CS Dinamo Bucureşti 17p, 8. CS Unirea Dej 15p, 9. Ştiinţa Explorări Baia Mare 13p, 10. Universitatea Cluj 11p, 11. CSŞ 2 CNE Baia Mare 7p, 12. CSU Universitatea de Vest Timişoara 0p.