Petre Apostol

Reprezentanţii Federaţiei Române de Automobilism Sportiv au anunţat calendarul competiţional pentru sezonul din acest an al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. Printre localităţile care vor găzdui bolizii de sute de cai putere se numără şi în acest sezon staţiunea prahoveană Sinaia, care va fi în continuare singura rundă din campionat ce se va derula exclusiv pe drumuri urbane.
Pentru „Trofeul Sinaia Forever”, aşa cum se intitulează concursul din „Perla Carpaţilor”, această ediţie marchează un moment important, reprezentând al zecelea an consecutiv în care face parte din Campionatul Naţional. Prima ediţie s-a desfăşurat în anul 2009, câştigătorul de atunci fiind renumitul pilot român de raliu Titi Aur, care tocmai şi-a anunţat revenirea în campionatul de raliuri din acest an.
În privinţa ediţiei de anul acesta a „Trofeului Sinaia Forever”, aceasta este programată în aceeaşi perioadă ca şi în 2017, anume 21-22 iulie, marcând startul celei de-a doua jumătăţi a campionatului, reprezentând a cincea etapă dintre cele opt runde programate în cadrul sezonului.
Anul trecut, concursul de la Sinaia a stat sub semnul ploii, care a afectat numeroşi piloţi, în urma situaţiei ieşind câştigător Costi Stratnic (foto – Dacia Logan STCC), care şi-a adjudecat primul succes din carieră la general. La finalul sezonului trecut, Paul Andronic a fost cel care s-a încununat campion, fiind al doilea său titlu naţional la viteză în coastă.
Calendarul competiţional din acest sezon al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop este următorul:
Etapa I: 21-22 aprilie – Râșnov (organizator Autoblic)
Etapa a II-a: 19-20 mai – Teliu (organizator Autoblic)
Etapa a III-a: 9-10 Iunie – Poiana Brașov (organizator Autoblic)
Etapa a IV-a: 30 iunie-1 iulie – Reșita (organizator CB Rally)
Etapa a V-a: 21-22 iulie – Sinaia (organizator Carpați Sinaia)
Etapa a VI-a: 1-2 septembrie – Rânca (organizator Autocorex)
Etapa a VII-a: 22-23 septembrie – Câmpulung Muscel (organizator Brothers)
Etapa a VIII-a: 13-14 octombrie – Poiana Brașov (organizator AMC Racing)