Echipa Simonei Halep s-a înţeles cu concernul american Nike pentru o perioadă de 4 ani, după ce liderul mondial nu şi-a mai prelungit înţelegerea, la finalul anului trecut, cu gigantul german Adidas, potrivit ProSport. Numărul 1 mondial va primi 1,7 milioane de euro/anual, potrivit sursei citate. „E bătut în cuie 99 la sută contractul. Negocierile durează mult pentru o astfel de colaborare, nimic nu se face la întâmplare. Simona va fi prezentată de Nike în cadrul unui eveniment special”, spune pentru ProSport un personaj important din tenisul românesc.
Astfel, cea mai valoroasă jucătoare a lumii ar urma să primească o sumă mai mare cu 700.000 de euro pe an faţă de precedenta înţelegere, adică 1,7 milioane de euro pe an. Simona Halep urmează astfel să intre într-un club din care mai fac parte Serena Williams, Maria Şarapova, Rafael Nadal, Roger Federer sau Juan Martin del Potro, iar contractul cu compania fondată în 1953 de Phil Knight şi Bill Bowerman se întinde pe o durată de patru ani.
Nike a fost fondată de cei doi cu 1.200 de dolari, iar numele iniţial a fost Dimenssion 6, schimbat ulterior de primul angajat, Jeff Johnson. În 1972, Ilie Năstase a devenit primul sportiv al lumii luat sub umbrela Nike.
La primul turneu din acest an, Simona a evoluat la Shenzhen cu echipament Adidas, dar cu logo insesizabil. Abia la finala de dublu, eleva lui Darren Cahill a purtat din cauza temperaturii scăzute o bluză pe care se identifica logoul concernului german. Halep va juca în primul tur la Australian Open (live pe Eurosport) cu Destanee Aiava (Australia, 193 WTA).