F. T.

Ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova l-au reținut pe un ploieștean care ar fi comis infracțiunile de complicitate la infracțiunile de evaziune fiscală și spălarea banilor.
“Din cercetări au rezultat indicii că, în calitate de administrator în drept la două societăți comerciale (ploieșteanul – n.n.) ar fi emis facturi ce nu aveau la bază operaţiuni reale, în sumă de 3.945.245 lei, plus 896.856 lei TVA, către diverşi beneficiari reali, ajutându-i pe aceştia să creeze un prejudiciu total bugetului de stat în sumă de 1.447.816 lei (aproximativ 320.000 euro). Totodată, în calitate de împuternicit pe conturile celor două societăți comerciale, ar fi ajutat 9 agenți economici să recicleze suma totală de 1.972.916 lei, prin încasarea acesteia, urmată de efectuarea de retrageri de numerar de la ATM sau de la casieria băncii”, se menționează, într-un comunicat de presă, motivele pentru care ploieșteanul respectiv a fost reținut.
Dosarul finalizat de către angajații Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a fost înaintat unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.