Ieri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a făcut un apel către medicii de familie să continue vaccinarea antigripală şi în luna ianuarie, mai ales pentru categoriile expuse la risc, având în vedere evoluţia sezonului epidemic de gripă care în acest an a debutat mai târziu faţă de sezonul din anul anterior.
Potrivit unui comunicat de presă remis ieri AGERPRES, Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiilor de Sănătate Publică să intensifice activitatea de vaccinare antigripală a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire.
„Fac apel la medicii de familie să continue activitatea de vaccinare, deoarece, din datele primite la Ministerul Sănătăţii, au fost vaccinate peste 700 de mii de persoane, ceea ce înseamnă că mai sunt disponibile aproape 300 de mii de doze gratuite în cabinetele medicilor de familie”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, citat în comunicatul de presă.
Conform sursei citate, în săptămâna 8 – 14 ianuarie 2018 au fost înregistrate 80 de cazuri de gripă, faţă de cele 306 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.
MS afirmă că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit.