Marcel Marin

Sărbătorile au trecut, dar vor rămâne încă o vreme în amintirea copiilor din satele prahovene Dumbrava, Trestienii de Sus și Ciupelnița. La inițiativa conducerii unei instituții importante de învățământ din București – Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) – cu o tradiție de mai mulți ani în organizarea unor acțiuni caritabile în beneficiul copiilor proveniți din familii defavorizate, mai mulți profesori au poposit în comuna prahoveană Dumbrava în ultimele zile din 2017. Alegerea a fost făcută de profesor doctor
Manuela Stoica, din Ploiești, directorul liceului mai sus amintit și profesor de istorie, a cărei mamă este originară din comuna prahoveană.
2-cLa acțiunea caritabilă au participat nu mai puțin de 40 de copii din clasele V-VIII, aparținând Liceului Teoretic Internațional de Informatică, însoțiți de directoarea instituției și de profesorii Fahrettin Arslan (prof. limba turcă), Andreea Ciupercă (prof. religie) și Cristina Rusu (psiholog), care au transportat, cu ajutorul unui autocar închiriat, peste 250 de pachete conținând alimente, dulciuri, hăinuțe, jucării, cărți, rechizite și echipament sportiv. Cadourile au fost destinate elevilor de la Școala Gimnazială „Învățător Dinu Nicolae” Dumbrava (director Teodora Ciobanu), care au primit 110 pachete, Școala Gimnazială Ciupelnița (director Marian Șerpescu) – 80 de pachete, unor copii de 10-15 ani din satul Trestienii de Sus, care au intrat în posesia a 50 de pachete, dar și câtorva familii nevoiașe din zonă – 15 pachete.
Elevii prahoveni au primit cadourile cu zâmbetul pe buze, invitându-i pe inițiatorii acțiunii în incinta școlilor, unde s-a desfășurat un scurt program artistic, specific Sărbătorilor de Iarnă. Un ajutor în organizarea întregului eveniment a venit și din partea autorităților locale, prin persoana primarului comunei Dumbrava, Marian Apostol, a viceprimarului Gheorghe Niță, dar în special a consilierei Silvia Dascălu și a Elisabetei Deaconu, din partea Direcției Generale de Asistență Socială. Un moment emoționant s-a desfășurat atunci când mai mulți elevi de la liceul din Capitală, impresionați de ceea ce au văzut și de condițiile în care trăiesc unii semeni de-ai lor, au început să plângă, fiind îmbrățișați, imediat, de profesori. Acțiunea s-a întins pe durata a mai bine de patru ore, pentru toți cei prezenți fiind, fără îndoială, o experiență de viață din care au avut ce să învețe.