•  Ceaiurile de catină, urzică, păpădie, ghimbir şi soc pot fi folosite după mesele îmbelşugate, precum cele de la sărbători. Cătina reprezintă un cocktail de elemente esenţiale organismului, conţine vitaminele A, C, E, K şi P şi minerale precum potasiu, fier, sodiu şi magneziu. Ceaiul de
    cătină întăreşte sistemul imunitar, reduce colesterolul din sânge şi ameliorează unele dureri. Urzica este bogată în vitamine, fibre, proteine şi minerale. Ceaiul de urzici este sărac în calorii şi consumat înainte de masă, conferă senzaţia de saţietate. Fitoterapeuţii arată că acest tip de ceai de urzică îmbunătăţeşte digestia şi grăbeşte eliminarea toxinelor, potrivit Adevărul.
  •  Temperatura scăzută de afară şi aerul uscat din birouri sau de acasă determină pielea să se usuce. Această situaţie poate fi evitată, dacă respectaţi câţiva paşi de îngrijire a mâinilor. În anotimpul rece nu este recomandat să exfoliaţi pielea de pe mâini foarte des. O dată pe săptămână este suficient. Pielea moartă îndepărtată prea des lasă mâinile mai sensibile la frig şi deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Hidratarea trebuie intensificată. În această perioadă rece este recomandat să purtaţi în poşetă o cremă de mâini extrem de hidratantă şi să o folosiţi ori de câte ori simţiţi că aveţi nevoie. Măcar o dată pe săptămână, după ce aţi efectuat exfolierea mâinilor, aplicaţi o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline, potrivit Unica.
  •  Salata verde se recomandă obligatoriu în meniul vârstnicilor. Salata, spanacul şi varza kale au vitamina K, luteină, betacaroten şi acid folic, care ajută creierul să funcţioneze la parametrii optimi chiar şi la
    vârste înaintate, potrivit unui studiu realizat de neurologi de la Rush University din Chicago. La studiu au participat 960 de subiecţi cu vârste cuprinse între 58 şi 99 de ani. Cercetătorii au luat în calcul o variabilitate mai mare de factori şi au constatat că persoanele care au mâncat de cel puţin două ori pe zi legume cu frunze verzi au avut un declin cognitiv mai mic decât cei care au consumat mai puţine sau deloc. Mai mult, cei care au inclus în meniul lor salatele au avut abilităţi mentale ca ale unei persoane cu 11 ani mai tinere, scrie Descoperă.