• Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru a clăti cavitatea bucală. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceaşcă cu apă caldă ameliorează durerea şi neutralizează aciditatea provocată de salivă, care irită şi inflamează ţesuturile. Salvia este un bun antiseptic, fiind folosit în abcese dentare, afte şi ulceraţii bucale. Ceaiul se prepară prin infuzie, dintr-o linguriţă de frunze mărunţite la 100 g de apă clocotită. Pentru a grăbi vindecarea, se adaugă rădăcină de cerenţel (călţunul-doamnei), informează Click.
  • Trebuie să dăm atenţie modului în care mâncăm pentru a nu ne îmbolnăvi. Întotdeauna staţi jos, de preferat la masă. Întreaga atenţie trebuie să fie îndreptată către mâncare, iar experienţa mâncatului trebuie să fie una plăcută. Evitaţi să vi se distragă atenţia! Cât timp mâncaţi, nu vă uitaţi la televizor, la telefon sau la laptop. Nu permiteţi ca în camera în care luaţi masa să fie gadgeturi. Bucuraţi-vă de hrană sau de compania celor cu care sunteţi. Mâncaţi încet! Acordaţi-vă timp să mestecaţi şi să savuraţi hrana. Făcând acest lucru, creierul va avea timp să recepţioneze semnalele legate de saturaţie şi nu veţi mai mânca mai mult decât este necesar şi veţi pierde în greutate. De asemenea, vi se va îmbunătăţi digestia, scrie CSID.
  • Există o serie de remedii naturale pentru tratarea migrenelor. Ulei de mentă, aplicat prin masaj pe frunte şi pe la tâmple. Ceaiul de gălbenele (are efect bun în cazul migrenelor care însoţesc menstruaţia). Cireşele, vişinele, căpşunele sau frăguţele au şi calităţi depurative importante, ajută la regenerarea ficatului şi calmează durerile de cap. Consumaţi-le ca atare, proaspete sau congelate. Extern, pulpa de cireşe zdrobită se aplică pe frunte sub formă de comprese. Adăugaţi o felie de lămâie şi puţin suc de lămâie în cafea. Puteţi pune şi comprese cu felii de lămâie pe frunte. Uleiul de susan se foloseşte pentru frecţii la frunte. La două-trei linguri de ulei de susan se adaugă câteva picături de ulei esenţial de pin, eucalipt, lavandă sau mentă, potrivit Libertatea pentru femei.