CSȘ-CSM Ploiești – Phoenix Constanţa, astăzi, ora 15:00, Sala „Olimpia”

Bogdan Chitic

La cel de-al treilea sezon consecutiv în Liga 1, baschetbalistele de la CSȘ-CSM Ploiești sunt pregătite să ia în premieră contactul cu faza semifinală. Aflate pe poziția a 4-a înaintea debutului în a doua jumătate a campionatului, grație liniei de clasament ce cuprinde două victorii și tot atâtea înfrângeri, în urma partidelor disputate cu Sportul Studențesc și CS Agronomia București, în faza de calificare a întrecerii, fetele Loredanei Munteanu și Corinei Savu vor primi astăzi, cu începere de la ora 15:00, la Sala Sporturilor, vizita unei echipe cel puțin interesante, Phoenix Constanța.
Fără a avea un obiectiv de performanță trasat înaintea sezonului, în condițiile în care „finanțele” continuă să rămână un subiect delicat la club, iar echipa este formată, în proporție covârșitoare, din junioare „U18” și chiar mai mici, formația ploieșteană a avut o evoluție cu multe „plusuri” în prima parte a campionatului. Ștefania Ionescu, Lorena Stănică, Andreea Dumitru și restul fetelor au demonstrat, nu doar o singură dată, că sunt capabile să joace de la egal la egal cu echipe mult mai experimentate, care nu s-au sfiit să trimită pe teren jucătoare din Serbia sau chiar Statele Unite ale Americii.
Cam după aceleași coordonate se va prezenta situația și la jocul de astăzi, constănțencele antrenate de Predrag Stanojcic și Dan Constantinescu având în componență și două baschetbaliste de peste Ocean, Chelsea Douglas și Jassany Williams. De asemenea, în efectivul grupării oaspete este așteptat debutul celor două nume noi anunțate la începutul anului, Gabriela Măgureanu, transferată de la Politehnica Iași, și Mădălina Geleriu, sosită la malul mării tocmai de la Alba Iulia.
Așadar, un test dificil pentru ploieștence, la debutul în faza semifinală, împotriva unei echipe constănțene ce pare „croită” în acest an pentru atacarea promovării, dovadă stând și parcursul aproape fără greșeală, (7-1), din faza de calificare a campionatului.

Programul primei etape din faza semifinală a Ligii 1 de baschet feminin:
CS Rapid București – ACS KSE Tg. Secuiesc
Sportul Studențesc – CSM Târgoviște
CS Agronomia București – CSM Oradea
CSȘ-CSM Ploiești – Phoenix Constanța