Violeta Stoica

Primăria municipiului Ploiești ar putea să scoată ceva bănuți la bugetul local din vânzarea de… fier vechi! Aproape un milion de lei ar putea intra la buget dacă se vor găsi cumpărători pentru cele 450.000 de kilograme de șină de tramvai cu canal și alte 411.000 de kilograme de șină de tramvai tip IOR, având în vedere că un kilogram de deșeu de fier ar costa – ca preț de pornire – 1,10 lei. Pe lângă șinele de tramvai, și firele de contact aferente vechilor linii de tramvai ar mai aduce încă vreo 100.000 de lei la buget, de asemenea, dacă se vor găsi cumpărători pentru acest tip de deșeuri.
Alte materiale recuperate ca urmare a modernizării liniilor de tramvai vor fi și ele scoase la licitație cu strigare, adică 875 de dale mici la 30 de lei bucata, 1872 de dale mari la 600 de lei bucata și chiar și stâlpi de beton, 401 bucăți la 400 de lei bucata.
Una peste alta, dacă vor fi vândute la licitația publică cu strigare programată pentru data de 29 ianuarie – deși se pare că va fi amânată –toate aceste materiale ar putea “îmbogăți” capitolul de venituri al bugetului local al Ploieștiului cu suma de aproximativ 2,3 milioane de lei.
Vânzarea acestor bunuri a fost aprobată de consilierii locali ploieșteni în toamna anului trecut, după ce SC Transport Călători Express SA a transmis centralizatorul cu materialele recuperate în urma desființării vechilor linii de tramvai.