Vizita medicală anuală a lui Donald Trump, prevăzută pentru sfârşitul acestei săptămâni, nu include şi un examen psihiatric, a anunţat Casa Albă luni, într-un moment în care unii dintre criticii preşedintelui american pun la îndoială în mod public sănătatea sa mintală şi capacitatea de a-şi exercita funcţia, relatează AFP, citat de Agerpres.
„Nu”, a răspuns laconic Hogan Gidley, purtător de cuvânt al executivului american la bordul Air Force One, fără alte precizări. „El (Trump) este ager ca fulgerul”, a asigurat acelaşi purtător de cuvânt.
Preşedintele american (71 de ani) urmează să efectueze vineri un examen medical la spitalul militar Walter Reed, într-o suburbie a Washingtonului, iar rezultatele acestei vizite vor fi făcute publice, a asigurat Casa Albă. În timpul campaniei, Donald Trump a publicat o scrisoare din partea medicului său, care afirma că el este „într-o stare de sănătate excelentă”. Este vorba de acelaşi medic, Harold Bornstein, care la sfârşitul anului 2015 publicase o scrisoare de patru paragrafe în care descria în termeni entuziaşti starea de sănătate a magnatului imobiliar.
„Dacă va fi ales, pot spune fără echivoc că Donald Trump va fi cel mai sănătos individ ales vreodată la preşedinţie”, nu a ezitat să scrie el.
Iritat că i se pun la îndoială aptitudinile sale mintale într-o carte ce a stârnit o vie polemică („Fire and Fury: Inside the Trump White House” /Foc şi furie: În interiorul Casei Albe a lui Trump/, semnată de Michael Wolff), Donald Trump s-a lăudat în weekend pe Twitter că este un „geniu foarte stabil”.