Buchete de flori proaspete au fost așezate, ieri, în fața bustului din centrul Ploieștiului al poetului Mihai Eminescu de către angajați ai unor instituții de cultură ploieștene care au dorit să marcheze astfel împlinirea a 168 de ani de la nașterea acestuia și a Zilei Culturii Naționale. În municipiul reședință de județ s-au desfășurat ieri numeroase activități dedicate zilei de 15 Ianuarie, printre acestea regăsindu-se: un concurs de recitări, un amplu proiect educațional dedicat elevilor, spectacole, vernisaje, matinee muzeale, dar și alte manifestări în cadrul cărora au fost evocate personalitatea și opera poetului național, precum și alte personalități ale culturii prahovene.
Eminescu - eleviManifestări similare au avut loc în tot județul. La Slănic, reprezentanții Casei de Cultură din localitate au ales un loc mai puțin obișnuit pentru organizarea unui spectacol dedicat zilei marelui poet și Zilei Culturii Naționale: Mina Unirea. Manifestarea s-a desfășurat, duminică, în fața bustului din sare al lui Mihai Eminescu – admirat de mii de turiști în fiecare an.
La eveniment au participat elevi ai Liceului „Şerban Vodă” din localitate, cadre didactice, consilieri locali, turişti. Un moment important l-a constituit discursul ţinut de invitatul special – poetul Mihai Istudor, care a oferit elevilor volume cuprinzând creații proprii. De asemenea, muzica, poemele precum şi sceneta Şoapte de amor – cu fragmente din corespondența dintre Eminescu și Veronica Micle – au stârnit numeroase aplauze.