Tinerii care vor să-și ridice o casă pot primi gratuit un teren

Site-ul avocat.net informează că tinerii cu vârstele cuprinse între 18 ani și 35 de ani care vor să-şi construiască o casă în 2018 vor primi gratuit un teren de la stat. Totodată, la data rezolvării solicitării nu trebuie să fie proprietari ai unei locuinţe sau ai unui teren destinat construirii unei case, indiferent în ce localitate ar fi aceasta.
„Prezenta lege reglementează regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti în care este situat terenul”, prevede actul normativ citat de avocat.net.

Companiile româneşti pot solicita, prin intermediul mai multor programe, finanţare

Potrivit Ziarului Financiar, companiile româneşti, în special IMM, pot aplica pentru finanţare în scopul internaţionalizării, prin intermediul a 12 programe diferite, dintre care zece reprezintă programe cu fonduri europene, iar celelalte două sunt în colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri din România, respectiv Ministerul Federal de Finanţe al Austriei, se arată în Ghidul de finanţare pentru internaţionalizarea companiilor româneşti, realizat de Iniţiativa pentru Competitivitate (INACO).
“Acesta poate servi drept un posibil plan în cinci etape menit să crească exporturile de produse şi servicii, încurajând astfel dezvoltarea companiilor româneşti care doresc să iasă cu oferta în afara ţării şi va trebui să reziste concurenţei internaţionale”, mai precizează sursa citată.