V. Stoica

Creșterile salariale aprobate în vara anului trecut de consilierii locali pentru angajații din administrația publică ploieșteană vor conduce la cheltuieli din bugetul de funcționare al municipiului Ploiești care vor ajunge la aproximativ 18 la sută din bugetul propriu al orașului, potrivit unor estimări la început de an. Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a declarat, ieri, pentru ziarul Prahova că aceste cifre nu pot fi foarte clare în acest moment, pentru că depind de nivelul sumelor provenite din impozitul pe venitul global care vor intra ca venituri la bugetul municipiului, însă este cert că valoarea cheltuielilor cu salariile aparatului propriu al Primăriei Ploiești și ale instituțiilor subordonate va crește substanțial față de anul 2017.
Conform edilului Ploieștiului, salariul minim brut al angajaților din administrația publică locală este de 2.000 de lei, iar salariul maxim brut al unui funcționar public cu funcție de conducere poate ajunge și la 9.000 de lei.
Potrivit unor surse, anul acesta se va pune problema comasării unor servicii din administrația publică locală, cum ar fi două compartimente cu atribuții similare din Direcția de Urbanism și din Direcția de Patrimoniu.
Pe de altă parte, se menține, conform acelorași surse, necesitatea angajării de consilieri juridici care să reprezinte Primăria Ploiești în miile de procese aflate pe rol în care autoritatea publică locală este parte.