F. T.

Dacă azi nu prind jandarmii indivizi care fură material lemnos, o fac polițiștii. Și invers; dacă mâine angajații IPJ Prahova nu intră în pădure, pentru a-i prinde pe hoți, o fac jandarmii, în urma a ceea ce ei numesc, de regulă, „acțiuni punctuale”.
În ceea ce-i privește pe hoții de material lemnos prinși de către polițiști, amintim faptul că, la începutul acestei săptămâni, oamenii legii din Provița de Jos au identificat trei persoane care doborâseră – fără a deține autorizație în acest sens – mai mulți arbori (salcâmi și carpen) pe care-i încărcaseră într-o căruță.
“Contravenienții au fost conduși la Cantonul Silvic Drăgăneasa, unde au predat materialul lemnos tăiat și sustras, apoi la Postul de poliție Provița de Jos, unde li s-a confiscat toporul cu care au doborât arborii, fiind sancționați conform Legii nr. 171/2010, cu suma de 1.000 lei, fiecare”, precizează într-un document de presă reprezentanții poliției prahovene.
Și, tot printr-un comunicat, oamenii legii din cadrul IPJ Prahova anunță că “polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 4 Câmpina au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel, au fost prinși doi bărbați din comuna Șotrile, care vindeau material lemnos unei femei din satul Lunca Mare, fără ca aceștia să dețină documente legale de proveniență sau de transport. În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că materialul lemnos ar fi fost sustras din pădurea Ocolului Silvic Câmpina, zona Măgura. Atât cei doi bărbați, cât și cumpărătoarea au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010”.
Tot în cadrul acțiunii derulate de către polițiștii Secției Rurale 4 Câmpina, pe proprietatea unui bărbat din satul Lunca Mare au fost descoperite șapte bucăți de material lemnos, specia fag, pentru care acesta nu deținea documente legale de proveniență sau de transport. A fost sancționat contravențional pentru cumpărarea de material lemnos fără documente legale.
Una peste alta, valoarea sancțiunilor aplicate în urma acțiunilor polițiștilor câmpineni s-a ridicat la 20.000 de lei.