CSȘ-CSM Ploiești – Phoenix Constanţa 52-86 (31-40)

Bogdan Chitic

Sala: „Olimpia”, Ploiești.
Spectatori: 150.
Scorul pe sferturi: 19-27, 12-13, 11-34, 10-12.
CSȘ-CSM Ploiești: L. Stănică (3 puncte), A. Dumitru (3), Șt. Ionescu (17), C. Dinu (9), Pașca (14), Ilaș (3), R. Mihai (3), C. Popa, Cl. Ștefan, B. Badea. C. Tănasă. Antrenori: Loredana Munteanu și Corina Savu.
Phoenix Constanţa: Douglas (21), Kiberg (10), B. Fota (12), Armanu (15), Măgureanu (5), Williams (18), Marcu (1), Crăciun (4), Geleriu, Florea, Grancea. Antrenor: Predrag Stanojcic.

Debutul baschetbalistelor de la CSȘ-CSM Ploiești în faza semifinală a Ligii 1 nu a fost unul de care tinerele jucătoare antrenate de Loredana Munteanu să-și amintească, peste timp, cu plăcere. În fața unei formații clar mai experimentate și mai valoroase, cu ambiții îndreptățite de promovare în Liga Națională, Ștefania Ionescu și colegele sale au ținut pasul doar o repriză, un sfert 3 de coșmar, în care constănțencele au marcat la aproape fiecare acțiune ofensivă, retezându-le gazdelor orice speranță.
Deși au înscris cu regularitate din spatele semicercului, având procentaje mai bune de la distanță decât adversarele lor, ploieștencele au întâmpinat destule dificultăți în a găsi drumul spre coș pe atacurile poziționale. Apărarea de multe ori agresivă a formației vizitatoare a dat mai bătăi de cap junioarelor de la CSM, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a păstra o diferență decentă pe tabelă. Acest lucru le-a ieșit în trei dintre cele patru sferturi ale confruntării, secvența de după pauză fiind, însă, greu de digerat pentru banca tehnică a gazdelor. Mingile pierdute la construcție au generat puncte ușoare în dreptul echipei de la malul mării, care a avut în americancele Douglas și Williams două „guri de foc”, cu 39 de puncte marcate.
Una peste alta, un meci din care ploieștencele au avut cu siguranță ce învăța, mai ales în perspectiva partidelor pe care le vor disputa la categoria lor de vârstă, „sub 18 ani”, în Campionatul Național, acolo unde tocmai aceste corecții severe le vor ajuta, din plin, în tentativa de a prinde un loc la turneul final. În Liga 1, fetele Loredanei Munteanu și Corinei Savu vor evolua, etapa viitoare, în deplasare, cu CSM Oradea.