F. T.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, ieri, polițiști ai Biroului Drumuri Naționale și Europene au organizat mai multe filtre rutiere pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a cazurilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar și a abaterilor pietonilor. De asemenea, au fost luate în vizor și persoanele care efectuează transporturi ilegale, în regim de taxi.
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.145 de lei, fiind reținute șapte permise de conducere. Totodată, au fost retrase și patru certificate de înmatriculare auto.
De asemenea, și agenții de la Biroul Rutier Ploiești au acționat în municipiu, axându-se în special pe depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care au acest drept, precum și a abaterilor pietonilor. În Ploiești au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.495 lei, fiind reținute opt permise de conducere și retrăgându-se un certificat de înmatriculare.
Ca exemple relevante de infracțiuni rutiere, IPJ Prahova menționează în documentul de presă amintit: conducere a unui autovehicul de către o persoană care avea o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală (în Urlați); conducere a unui autovehicul neînmatriculat (Băicoi); conducere a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis (Ploiești); refuz prelevare probe biologice (Ploiești).