Marcel Marin, Bogdan Chitic

În ultima zi a anului trecut, Asociația Sportivă „Rapid Sălciile”, prin președintele Răduță Ghioca, „vicele” Petrică Nițu și secretarul Dan Ghioca, a organizat evenimentul deja tradițional – colindatul cu Plugușorul. La acțiune au luat parte majoritatea jucătorilor echipei de fotbal, Rapid Sălciile, clasată pe locul 2 în Liga C, seria Mizil, la jumătatea sezonului, aceștia mergând din casă în casă preț de mai bine de patru ore și adresându-le urări localnicilor. Delegația „rapidiștilor” din Sălciile a avut la dispoziție un brad frumos împodobit, dar și un tractor care a ajutat la deplasarea acestuia, pe toată durata acțiunii, la care a participat și edilul Stan Nistor.
De menționat că Sălciile reprezintă una dintre comunele cu rezonanță în fotbalul românesc, aceasta prin prisma faptului că aici și-a început cariera nimeni altul decât Constantin Budescu (28 ani), jucătorul anului 2017 în România, component de bază al echipei naționale. Budescu, al cărui trecut este strâns legat de fostele concitadine FC Petrolul și Astra, fiind descoperit și lansat în fotbalul mare de sus amintitul Răduță Ghioca, cel care asigură asistența medicală la meciurile echipei ploieștene.

Întrecere de Miss în comună

actiuni swzon b 21În aceeași zi, pe lângă colindatul fotbaliștilor cu Plugușorul, s-a desfășurat, în paralel, și ediția inaugurală a concursului de frumusețe „Miss Sălciile”, unde primul loc a fost adjudecat de Marina Nichifor (18 ani). Toate fetele participante au fost, însă, premiate la finalul întrecerii, primind diplome și jucării de pluș din partea organizatorilor, care le-au anunțat că le așteaptă și la edițiile ce vor urma.