Bogdan Chitic

Echipa feminină de baschet senioare a CSŞ-CSM Ploieşti a încheiat faza de calificare a Ligii 1 cu un bilanţ de patru victorii şi tot atâtea înfrângeri, asta după ce, la finalul săptămânii trecute, a bifat două succese în mai puţin de 24 de ore, cu Sportul Studenţesc, în deplasare, şi BC Sirus 2 Tg. Mureş, în „Olimpia”.
Sâmbătă, la prânz, fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu s-au impus cu 66-62 în Sala „Agronomia”, după o repriză suplimentară de prelungiri, în faţa formaţiei din Regie, pentru ca, ieri, ploieştencele să învingă cu 50-48 gruparea satelit a prim-divizionarei din Tg. Mureş.
Ştefania Ionescu, autoare a 38 de puncte în cele două partide, a fost principala marcatoare a CSM-ului, internaţionala „U18” fiind secondată de Lorena Stănică şi Claudia Dinu, fiecare cu câte 25 de puncte. Pentru jucătoarele ploieştene urmează, acum, o binemeritată vacanţă, după care, la începutul anului viitor, reluarea antrenamentelor în Sala Sporturilor „Olimpia”, în perspectiva debutului în faza semifinală a Ligii 1, programată să înceapă în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Înfrângere în „Olimpia”

7-dÎn schimb, echipa de băieţi a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a înregistrat, ieri după-amiază. prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon, scor 96-110, cu CSU 2 Sibiu. Formaţia ardeleană, sosită la Ploieşti cu câţiva jucători de la prima echipă, precum Dragoste, Paliciuc, Gheorghe, Petică sau Brosser, a dominat ostilităţile pe întreaga durată a partidei, în faţa unei formaţii gazdă care a avut, din nou, în Cătălin Burlacu – cel mai bun marcator, cu 37 de puncte, „veteranul” ploieştenilor fiind secondat de Topologeanu cu 15 puncte, şi Adi Tudor cu 14.
Astăzi, de la ora 18:00, băieţii pregătiţi de Cătălin Burlacu şi Ionuţ Ivan vor încheia faza de calificare a Ligii 1, pe teren propriu, cu CSU Braşov, formaţie care, în meciul tur, s-a impus surprinzător sub Tâmpa.