Termenul de transmitere în Revisal (Registrul General de Evidenţă a Salariilor) a actelor adiţionale la contractele de muncă va fi prelungit până la data de 31 martie 2018, a anunţat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la începutul şedinţei de Guvern de joi, potrivit Hotnews. Aceasta a precizat că hotărârea (n.n.- care a fost aprobată) a fost elaborată după discuţii cu mediul de afaceri, în contextul trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat începând cu 1 ianuarie.
Lia Olguţa Vasilescu a precizat că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se face începând cu data de 1 ianuarie 2018. „Deci, nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuării acesteia către Inspecţia Muncii”, a adăugat ministrul.
„Decizia vine în sprijinul angajatorilor, astfel încât aceştia să aibă suficient timp pentru a transmite noile documente, în condiţiile în care în Revisal sunt înregistrate, în prezent, 6,3 milioane de contracte aferente unui număr de 5,5 milioane de angajaţi, unii dintre ei având mai multe contracte de muncă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.
„Ulterior datei de 31 martie, actul normativ mai prevede, ca regulă, transmiterea în REVISAL a oricărei modificari a salariului de bază lunar brut, a indemnizaţiilor, sporurilor, precum şi ale altor adaosuri prevăzute în contractul individual de muncă sau, după caz, în contractul colectiv de muncă, într-un termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii acesteia”, se arată într-un comunicat al Guvernului.
În cazul contractelor nou încheiate, acestea trebuie transmise, în continuare, către Registru, cu o zi înainte ca angajatul să îşi înceapă activitatea. Potrivit documentului adoptat de Guvern, orice modificare a funcţiei/ocupaţiei, conform specificaţiei Clasificării Ocupaţiilor din România (COR) sau altor acte normative, a tipului sau a duratei contractului individual de muncă, precum şi orice schimbare a duratei timpului de muncă şi repartizarea acestuia, în cazul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, se transmite în registru cel târziu în ziua anterioară producerii modificării. Excepţie fac situaţiile în care modificarea se produce ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti când înregistrarea se face în termen de 20 de zile de la data la care angajatorul a luat cunoştinţă de conţinutul acesteia.
Hotărârea de Guvern mai prevede că persoanele fizice sau juridice de drept privat, indiferent dacă au obţinut sau nu statutul de utilitate publică, instituţiile/autorităţile publice/alte entităţi juridice, care angajează personal în baza unui contract individual de muncă, au obligaţia de a întocmi, completa şi transmite registrul general de evidenţă a salariaţilor, cu respectarea dispoziţiilor privind protecţia datelor cu caracter personal.
REVISAL se completează şi se transmite inspectoratului teritorial de muncă în ordinea încheierii contractelor individuale de muncă şi cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariaţilor, data începerii activităţii, funcţia, salariul, sporurile, perioadă şi cauzele de suspendare a raportului de muncă, perioada detaşării şi data încetării contractului individual de muncă.
Măsura nu generează costuri suplimentare pentru angajatori, susţine Guvernul.