F. T.

În premieră pentru Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina, în băncile instituției de învățământ prahovene se află și o elevă din Republica Moldova, Olesea Guțan.
Viitoarea polițistă „are 20 de ani, este blondă, cu o statură elegantă, puțin timidă, dar inimoasă, așa cum se spune în zona de unde vine tânăra. Are un frate mai mic, Ionel, și vine din satul Verejeni, raionul Telenești. A crescut într-o zonă frumoasă, de poveste, înconjurată de oameni harnici și cinstiți”, o descrie Poliția Română pe site-ul propriu, sub titlul “Este o lume a bărbaților întregită de femei curajoase”.
Tot potrivit reprezentanților MAI, tânăra moldoveancă a declarat: ”Visurile mele nu m-au speriat niciodată, mă gândeam zâmbind că poate într-o zi se vor realiza și voi fi și eu acolo… în teren, alături de cei care iubesc această profesie, alături de cei care poartă uniformă. Când m-am prezentat la concursul de admitere m-am încărcat numai cu gânduri bune, știam că părinții mei aveau emoții și am vrut să le transmit curaj, încredere. Noi suntem o familie modestă, tradițională, unde valorile sunt respectul, buna-cuviință, responsabilitatea, moralitatea. Îmi plac onestitatea, dreptatea și am capacitatea de a mă adapta noilor provocări și de a le îndeplini cu succes, fiind o persoană perseverentă și cu­rajoasă. Toate acestea m-au determinat, fără prea multă zăbavă, să particip la concursul de admitere organizat de Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina”.