Marian Dima

Ieri, la sediul UEFA, din Elveţia, s-au desfăşurat tragerile la sorţi pentru mai multe competiţii organizate de forul care conduce fotbalul european.
Printre ele, alături de turneele la juniori U19 şi U17, tragerea pentru UEFA Region’S Cup, “Cupa regiunilor” – competiţie dedicată jucătorilor amatori. Un fel de campionat european destinat acestora, competiţie la care ţara noastră a fost reprezentată, în ultimele ediţii, de echipa Prahova – Muntenia, formaţie compusă în marea majoritate din jucători de la grupările din Liga A Prahova.trofeu
Deţinători ai trofeului pe plan intern, pe care şi-l vor apăra în primăvara anului 2018, jucătorii prahoveni au şansa de a evolua, la anul, în două turnee regionale – unul preliminar, apoi, în cazul calificării, şi un al doilea turneu european.
Numele a 39 de ţări s-au aflat ieri în urne, tragerea la sorţi fiind efectuată de Ken Hoey, căpitanul uneia dintre finalistele ediţiei precedente (Irlanda), cu această ocazie, acesta primind şi premiul “Respect Fair Play”, de la secretarul general al UEFA – Theodore Theodoridis, prezent şi el la tragerea la sorţi.
România a fost distribuită în grupa B din turul preliminar, alături de echipele de amatori ale Sloveniei, Georgiei şi Scoţiei, prima clasată în această grupă urmând să se califice mai departe, o şansă având şi ocupanta locului secund (2 din 3 echipe clasate pe poziţia a doua se califică şi ele).
Turneul preliminar îşi va desemna gazda şi perioada desfăşurării acestui mini-turneu (data limită de defăşurare este iulie 2018) la începutul anului viitor.