V. Stoica

Potrivit datelor făcute publice de către Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în doar patru zile, respectiv în perioada 27 noiembrie – 1 Decembrie, în Prahova au fost raportate oficial șase noi cazuri de rujeolă, ceea ce înseamnă că numărul îmbolnăvirilor aproape s-a dublat pe raza teritorială a județului nostru, ajungând la 14.
Prahova s-a aflat în perioada respectivă pe locul patru la nivel național în ceea ce privește numărul cazurilor noi de rujeolă, după județul Ialomița, municipiul București și județul Călărași, în cele patru zile menționate înregistrându-se 64 de cazuri confirmate și raportate oficial.
La nivel național, de la începutul epidemiei de rujeolă, numărul total de cazuri confirmate se ridică la 10.010 îmbolnăviri, vârful fiind înregistrat în primăvara acestui an, iar județul Prahova s-a menținut o lungă perioadă de timp în coada clasamentului privind numărul bolnavilor.
Conform datelor oficiale prezentate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, cel mai mare număr de cazuri a fost înregistrat la copii cu vârste cuprinse între unu și patru ani, urmat de copiii mai mici de un an și de cei cu vârste între cinci și nouă ani.
Nici adulții nu au scăpat de rujeolă, fiind înregistrați în țară, oficial, chiar și bolnavi de peste 40 de ani (157 de persoane).