•  De secole, ceaiul de pelin a fost folosit ca tonic cu proprietăţi antiseptice, antispastice, carminative, antipiretice și vermifuge. Proprietăţile sale carminative, recomandă acest ceai pentru tratamentul unor probleme gastrice, precum balonarea, flatulenţa, indigestia, lipsa poftei de mâncare, forme ușoare de gastrită și dureri gastrice, potrivit www.botanical.com. Pelinul este una dintre plantele cele mai eficiente în tratarea și prevenirea multor probleme de ordin hepatic, inclusiv icterul și hepatita. Este o plantă depurativă, care stimulează ficatul și eliminarea toxinelor din organism.
  •  Tequila este benefică pentru oase, datorită unei plante care este folosită în procesul de producere a băuturii alcoolice, informează The Independent. Plantă care este folosită pentru a produce tequila conţine substanţe ce pot îmbunătăţi absorbţia de calciu şi magneziu, ambele minerale fiind esenţiale pentru menţinerea sănătăţii oaselor, informează Mediafax. În studiul citat, care a fost condus de Centrul de Cercetare şi Studii Avansate din Mexic, şoareci de laborator care au ingerat fructani din agave albastre au produs aproape 50% mai mult osteocalcin – principala proteină necolagenică a ţesutului osos – faţă de şoarecii care nu au consumat fructani, relatează descoperă.ro.