V. Stoica

După reorganizarea SC Servicii Urbane Stațiunea Azuga SA și darea în administrare și exploatare a teleschiului și a benzii de babyschi aflate pe pârtia Sorica din Azuga, consilierii locali ai orașului de pe Valea Prahovei au aprobat și tarifele care vor fi percepute, în sezonul de iarnă 2017-2018, pentru cele două instalații.
Astfel, în acest sezon, tarifele pentru adulții care folosesc instalația de teleschi se încadrează între 8,5 lei pentru o urcare (două puncte) și maximum 5.000 de lei, pentru un pachet de 10 cartele (cu 500 de puncte fiecare, două puncte fiind echivalentul unei urcări cu teleschiul pe pârtia Sorica). Un schi pass pentru o zi costă 140 de lei, iar un schi pass pentru patru ore – 100 de lei. Mai există însă și alte variante de cartele, cu 12 puncte (45 de lei), cu 30 de puncte (95 de lei), mergând până la cartelele cu 240 de puncte, care costă 540 de lei.
Tarifele pentru copiii cu vârste cuprinse între cinci și 14 ani sunt de la 6,5 lei (pentru o cartelă cu două puncte, reprezentând echivalentul a două urcări cu banda de babyschi sau o urcare cu teleschiul), cel mai mare tarif pentru copii fiind de 380 de lei pentru o cartelă cu 240 de puncte. Tot pentru copii, tariful pentru un schi pass de o zi este de 100 de lei, iar pentru un schi pass de patru ore – 80 de lei.
Potrivit hotărârii consilierilor locali din Azuga, grupurile organizate de elevi din clasele 1 – 12 ale Liceului Teoretic Azuga pot beneficia de o reducere a tarifelor de până la 100%, la solicitarea scrisă a reprezentantului legal al liceului și cu aprobarea conducerii SC Servicii Urbane Stațiunea Azuga SA.
Cartelele electronice achiziționate nu sunt transmisibile și nu se răscumpără, iar perioada de valabilitate a acestora este până la finalul sezonului de iarnă 2017-2018, cu excepția cartelelor schi pass de o zi și schi pass de patru ore, care sunt valabile doar în ziua emiterii acestora.
Cartelele electronice sunt inscripționate cu numărul de puncte, tariful aferent acestora, datele societății emitente, dacă sunt pentru copii sau adulți, instalația pentru care au fost emise (teleschi sau bandă babyschi), data emiterii și perioada de valabilitate.