Prețurile producției industriale au crescut în octombrie cu 0,4% în zona euro și în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) și preluate de Agerpres.
În octombrie, prețurile producției industriale au urcat în aproape toate statele membre ale UE, singurele excepții fiind înregistrate în Danemarca (minus 1,5%), Cipru și Letonia (ambele cu minus 0,5%) și Estonia (minus 0,4%). Cele mai semnificative creșteri au fost raportate în Belgia (2,4%), Irlanda (1,5%), România (1%) și Spania (0,8%).
Conform datelor Eurostat, prețurile producției industriale au crescut cu 2,5% în zona euro și cu 2,6% în UE, în octombrie comparativ cu perioada similară din 2016. Toate statele au raportat creșteri ale prețurilor producției industriale, cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în Belgia (6,9%), Bulgaria (5,5%), Polonia (4,5%), Ungaria (4,4%) și Irlanda (4,3%).
În România, prețurile producției industriale au înregistrat un avans anual de 3,3% în octombrie, după o expansiune similară în septembrie.