F. T.

În ziua de 5 decembrie, polițiștii Secției 1 Ploiești au desfășurat două acțiuni paralele în zona Oborului și a Cartierului Bereasca, pentru verificarea legalității actelor de comerț derulate de către comercianții din cele două piețe.
Raziile au fost efectuate timp de trei ore (între 6 și 9 dimineața) și au avut ca rezultat aplicarea a zeci de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.600 de lei.
Totodată, polițiștii au mai dispus și confiscarea unor bunuri, în valoare de 6.000 de lei, care erau comercializate fără îndeplinirea condițiilor legale.
Cu titlu exemplificativ, reprezentanții IPJ Prahova precizează, într-un comunicat de presă că pe strada Ștrandului (zona Obor) a fost identificată o femeie care oferea spre vânzare ţigarete pentru care nu deținea certificat de proveniență. Acesteia i-a fost întocmit dosar penal conform prevederilor Codului Vamal, tutunul fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, aceeași femeie vindea articole vestimentare, produse alimentare și jucării pentru copii, fără a deține nici pentru acestea documente de proveniență. Pentru aceste din urmă nereguli (oferirea de articole vestimentare, bunuri alimentare și jucării), aceeași femeie a fost amendată, iar bunurile i-au fost confiscate.